За БОДУ СОД

СОТ и СОД

СОД и СОТ са две съкращения, свързани с охраняването на обекти и сгради.

Какво означава СОТ?

Понятието СОТ всъщност представлява сигнално-охранителна техника. Това е съвкупност от различни видове оборудване: сензори, камери, датчици и др.

Благодарение на нея се осъществява мониторинг и видеонаблюдение на конкретен обект и се получават навременни сигнали за неправомерно нахлуване в него.

Преди избора и покупката на такъв тип техника трябва да се вземат предвид няколко важни фактора:

обхват на камерите;
анализ на обектите, които ще бъдат охранявани;
вид на алармените системи;
филтриране на фалшивите сигнали;
дистанционно управление на техниката;
контрол на осветлението;
каква е охранителната СОТ система —  жична или безжична;
дали ще има комбинация от средства за охраняване на обекта — пожароизвестителна и алармена система, видеонаблюдение и т.н.

Какво е СОД?

Съкращението СОД се отнася до един от видовете сигнално-охранителни дейности, определени в Закона за частната охранителна дейност. СОД се извършва след изваждане на специален лиценз, който се разделя на два подтипа — регионален и национален. Сигнално-охранителната дейност се изпълнява от мобилни охранителни екипи, патрулиращи из района, в който фирмата оперира, и проверяващи пратените към тях сигнали за неправомерно проникване в даден обект. Тяхно задължение е да пристигнат на мястото на сигнала до няколко минути, а основната им функция е да предоставят сигурност и спокойствие на своите клиенти.

Инсталирането на системи за сигурност може да се съчетае с наемането на лична охрана, която да пази частни имоти и сгради. Стойността и размерът на дадения обект определя дали единствено инсталацията на СОТ система е достатъчна или той се нуждае от специализирана охрана, която да го наблюдава и предпазва в случай на нужда.

Изборът на СОД често е най-добрият вариант, тъй като охранителният екип ще има информация за състоянието на мястото и ще реагира бързо и адекватно при поява на евентуални проблеми.

Защо да изберете БОДУ СОД?

Фирма БОДУ СОД осигурява денонощна сигурност и охрана за дома,  бизнеса и различни видове мероприятия като концерти или спортни събития. С над 20-годишен опит в тази сфера, компанията разполага с модерна и висококачествена техника и предлага приложение за смартфон за постоянно следене на обектите ви. БОДУ СОД има много локации за връзка, разпръснати из цялата страна, чрез които охраняването на имоти, сгради и други обекти става бързо и лесно.

Ние, от фирма БОДУ СОД, вярваме, че по този начин повишаваме ефективността на работата си, за да изпълняваме най-важната си мисия  — да ви предоставим постоянна първокласна и качествена защита.

Фирмата е създадена през 1999 г. Започва с физическа охрана. СОД – означава специализирана охранителна дейност. По-късно разширява дейността си със сигнално охранителна техника СОТ, ескорт, инкасо до пълен обем услуги, разрешени за частна охранителна дейност.

Сертификати

БОДУ СОД е лицензирана от Министерство на вътрешните работи, Главна Дирекция „Охранителна полиция” за осъществяване на охранителна дейност на територията на Република България.

Фирма „БОДУ“ ООД е една от водещите лицензирани фирми за техническа и физическа охрана в България. Разполага с всички необходими персонални, специални и технически условия за провеждането на качествена охрана. Предлага разнообразие от възможности за модерни охранителни решения и професионално обслужване. Притежава национални лицензи номера 36, 1379, 1534 и 1551 за целия спектър от услуги, предлагани от частни охранителни фирми, на основание чл. 4 от Закона за частната охранителна дейност.“БОДУ СОД“ е сертифицирана по ISO 9008 от GCSSISTEMCERTIFICATION.

Фирмата членува в Националната асоциация на фирми за търговска сигурност и охрана (НАФТСО) и Конфидерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Сертифицирана по:

Охранителни услуги

Фирмата извършва следните охранителни услуги:

Екип

Но какво е БОДУ СОД без екип? Историята на фирмата са нейните хора във всекидневната работа. Сътрудници, отдадени на каузата: сигурността на клиента!

Намерете най-близкия офис до Вас

Свържете се с нас още сега по телефон