5 ключови предимства да поставите камери за наблюдение във вашия търговски обект

апр. 22, 2024Новини

Ако сте притежател на бизнес, може би досега не сте се замисляли какви мерки може да предприемете, за да го предпазите от недоброжелатели.

В днешно време камерите за видеонаблюдение стават все по-търсени. Има обаче много търговци, които не желаят да инвестират средства в тях, тъй като не са наясно с предимствата, които те носят.

В тази статия ще разгледаме някои от основните плюсове на камерите. Те ще ви дадат повече яснота по темата и ще отговарят на въпроса дали вашият търговски обект се нуждае от видеонаблюдение, или не.

Същност на видеонаблюдението

Преди да пристъпим към предимствата на камерите за видеонаблюдение, трябва да обясним какво представляват те.

Камерите за видеонаблюдение са специални устройва, с чиято помощ може да следите настоящи и минали събития около и във вашия обект. Това ви осигурява спокойствие, тъй като позволява да имате денонощен визуален контрол. В случай на инцидент например, камерите пазят запис, който би бил от полза за откриването на извършителя.

Заради напредването на технологиите съществува възможност за достъп до камерите за наблюдение през телефона. Това се случва посредством мобилно приложение, което дава директен достъп до видеокамерите, без значение къде се намирате.

Предимства на камерите за видеонаблюдение

Както вече стана ясно, камерите за видеонаблюдение имат някои съществени предимства за вас и бизнеса ви. В следващите редове ще разгледаме именно тях.

Предпазват от кражби, влизане с взлом и инциденти

Една от основните причини за инсталиране на камери за видеонаблюдение е предпазването от кражби, влизане с взлом и инциденти. Обикновено крадците оглеждат местата, които са набелязали. Те внимават за алармени системи и камери, които да им попречат да извършат обира. Когато забележат, че обектът е под видеонаблюдение, е много по-вероятно да се откажат от намеренията си. В случай че все пак натрапниците решат да предприемат действия, би било много по-лесно да бъдат открити, тъй като могат да бъдат разпознати от кадрите от видеокамерите.

Ако търговският обект се намира на място с повишен риск от инциденти, като оживени булеварди или индустриални зони например, могат да бъдат поставени и камери за външно наблюдение. В случай на злополука около мястото, записите от камерите могат да предоставят важна информация и да помогнат за по-бързо разрешаване на застрахователен или друг казус.

Безопасност за персонала

Безопасността по време на работа трябва да бъде приоритет както на работодатели, така и на служители. Това може да бъде постигнато, ако на конкретни места бъдат поставени камери за видеонаблюдение. С тяхна помощ могат да бъдат засечени аварии и неизправности в машините например, което от своя страна да позволи своевременно реагиране и избягване на непредвидени и опасни ситуации.

Наблюдение на работния процес

Работният процес невинаги върви гладко. Понякога това се случва заради служители, които не се отнасят сериозно към служебните си задължения. Възможно е също работници да се възползват от ресурсите, които съответното място предлага. За да следят случващото се в търговския обект, някои работодатели прибягват до скрити камери за наблюдение. Благодарение на тях те по-лесно могат да установят кои са хората, които възпрепятстват работната дейност, и да предприемат съответните мерки.

Доказателство при спорове

По време на работа е възможно да се случат спорове. Те могат да бъдат породени както от недоволен клиент, така и от служител. В подобни ситуации камерите за видеонаблюдение са чудесен начин проблемът да бъде разрешен. Кадрите от тях са ценно и неоспоримо доказателство, което ще даде възможност на мениджъра за обективен поглед върху събитията.

По-добро обслужване на клиенти

Последно, но не на последно място ще споменем това, че камерите за видеонаблюдение могат да се превърнат в причина клиентите да получават по-добро обслужване. Тук не става въпрос единствено за контрол върху държанието на служителите към тях, а и за откриване на слаби места в разпределението на персонала и задълженията например. Така работодателите могат по-лесно да организират дейността, за да бъдат посетителите на търговския обект удовлетворени от времето, прекарано там.

Видеонаблюдение от БОДУ СОД

Видеонаблюдението е чудесен начин да осигурите на търговския си обект максимална защита. Често хората смятат, че здравите врати и добрата дограма са напълно достатъчни, за да бъде постигната необходимата сигурност. Те обаче трудно могат да предпазят мястото от кражба или влизане с взлом, за разлика от камерите, които карат обирджиите да бягат надалеч.

Видеонаблюдението, което предлагаме от БОДУ СОД, е едно от най-качествените и надеждните в търговската мрежа. Благодарение на него крадците ще стоят настрана от вашия бизнес. Дори и да се случи инцидент, нашият екип от обучени професионалисти ще реагира веднага, а натрапникът ще бъде заловен.

Заключение

Всеки собственик на търговски обект има притеснения относно мястото, което е изградил с любов и труд. Точно затова е важно да се насочите към фирма, която да се погрижи за неговата безопасност.

За нас, от БОДУ СОД, сигурността на нашите клиенти е основен приоритет. Ние имаме дългогодишен опит в сферата на охраняването, а благодарение на качественото ни оборудване и обучените ни служители ще се радвате на дни и нощи, лишени от напрежение и стрес.

В случай че проявявате интерес към някоя от услугите, които предлагаме, не се колебайте да ни потърсите. Ние ще ви съдействаме в избора и ще се постараем да ви предложим най-доброто.