Периметрова охрана – вашият ключ към безопасност

мар. 20, 2024Новини

Ежедневно на територията на страната ни се случват обири и грабежи. Крадци проникват както в домове, така и в офиси и предприятия. За да бъде избегната опасността това да се случи, е необходимо да се направи стъпка към подобряване на сигурността.

Периметровата охрана може да бъде изключително полезна, когато става въпрос за защита на имущество. Тя се използва за покриване на големи открити площи и нейната задача е да попречи на евентуален натрапник да проникне в територията на охраняваното място. Ако това все пак се случи, се изпраща сигнал до центъра за мониторинг, където веднага може да бъде проверено дали има реално нарушение, или е фалшива тревога.

В следващите редове ще поговорим повече за това какво е значението на периметровата охрана и как работи тя. Освен това ще обърнем внимание на нейните ефективност и функционалност, благодарение на които може да бъде постигнато търсеното от вас спокойствие.

Значение на периметровата охрана

Както вече стана ясно, периметровата охрана се използва за защита на открити пространства. Тя служи като бариера, която затруднява достъпа на неканени посетители до съответния обект. В нашето съвремие крадците стават все по-иновативни, което изисква и предприемането на сериозни мерки.

Ние, от БОДУ СОД, знаем, че защитата на вашия обект е пряко свързана със сигурността ви. С периметровата охрана, която предлагаме, ще може да се насладите на спокойно ежедневие, тъй като тя успешно ще пази вас и имуществото ви.

Обикновено обирджиите отделят време за предварителна подготовка. Те оглеждат набелязания от тях имот, за да проверят дали той разполага с охранителна система. Когато забележат, че наоколо има камери, бързо се отказват от това да правят опити да проникват там, с което се постига и търсената безопасност.

Важно за периметровата охрана е, че тя не е просто алармена система. Зад нея стоят професионалисти, които могат да действат под напрежение и са способни да направят правилна оценка на ситуацията, за да приключи тя благополучно.

Видове периметрова охрана

Съществуват различни видове периметрова охрана. Важно е да бъдете наясно с тях, за да вземете информирано решение, в случай че се нуждаете от подобна услуга.

Периметрова охрана с видеонаблюдение SMD и IVS

Системите за видеонаблюдение на Dahua разполагат със специални аналитични функции за периметрова охрана IVS и SMD.

IVS, познато още като Intelligent Video Surveillance, използва интелигентни технологии, с чиято помощ може да разпознава лица, да засича движение и да забелязва необичайни активности (пресичане на линия в едната или двете посоки с разпознаване на хора и МПС и навлизане в регион).

При SMD (Smart Motion Detection) видеонаблюдението могат да бъдат различавани човешки фигури, както и превозни средства. По този начин по-лесно се отсяват реалните заплахи от фалшивите такива.

Периметрова охрана с инфрачервени и микровълнови бариери и датчици

За системите, които работят с инфрачервена технология, е типично това, че успяват да засекат нарушителя чрез топлинни сензори. Те са надеждни и функционират безпроблемно дори и при много ниски или високи температури.

Микровълновите бариери и сензори представляват едно от най-безопасните решения, когато става въпрос за периметрова охрана. При тях се създава електромагнитно поле, благодарение на което всеки опит за проникване бива улавян.

Периметрова охрана със сензорен кабел

Периметровата охрана със сензорен кабел се поставя върху всякакви видове огради. Тя реагира всеки път, когато по оградата бъде засечена необичайна вибрация, или пък бъде нарушена нейната цялост.

Периметрова охрана с външни детектори

При периметровата охрана с външни детектори се използват специални сензори. Те се разполагат по територията на охранявания обект, като мигновено сигнализират при всеки опит за проникване в него. Външните обемни датчици са специално проектирани да не засичат животни.

Как работи периметровата охрана

Периметровата охрана работи чрез система за видеонаблюдение. Тя се следи от служителите на БОДУ СОД, които са нащрек за индикации, свързани с евентуални опасности за вашия обект.

Безжични системи с видеонаблюдение

Нашият екип предлага на своите клиенти Videofied безжична алармена система, която осигурява възможност за видеоконтрол. Датчиците, с които е снабдена тя, реагират при движение по периметъра на охраняваното място. Когато това се случи, до дежурния център достига кратък видеоклип, който служи за проверка дали става въпрос за истинска опасност.

Все по-честа практика е хората да се сдобиват с видеонаблюдение. Системата за видеоконтрол, която от БОДУ СОД предлагаме, може да работи без интернет връзка. Това ви позволява да наглеждате имота си, за да бъдете уверени, че той е в безопасност.

Друг плюс на тази система е, че тя може да функционира само с комплект батерии. Това значително улеснява нейното инсталиране и осигурява шанс да бъде поставена на места без мрежово захранване. За нашата периметрова охрана не са нужни кабели и пробиване, което я прави подходяща за различни обекти.

За ваше допълнително удобство предоставяме възможността да разполагате и с мобилно приложение. С негова помощ може денонощно да следите какво се случва с имуществото ви, дори и да се намирате далеч от него.

Разбира се, съветваме ви да се сдобиете и с добро външно осветление. С него евентуалните нарушители ще могат да бъдат идентифицирани дори по-бързо. Запомнете, че крадците рядко действат на светло и предпочитат тъмните места. Ако разполагате с качествено осветление, това значително ще снижи шанса да приближат вашия обект.

Бъдещето на периметровата охрана

Периметровата охрана търпи постоянно развитие. С навлизането на новите технологии тя става по-надеждна, което е в полза на нашите клиенти.

Очакват се значителни подобрения при системите за сигурност, благодарение на навлизането на изкуствения интелект. С него обработката на сигнали ще се случва по-лесно, като само тези, които представляват опасност, ще достигат до центъра за мониторинг. Това ще бъде полезно за нашите екипи, защото ще им позволи да се фокусират само върху реалните заплахи.

Друга вероятна промяна при периметровата охрана е свързана с енергийната ѝ ефективност. Към днешна дата тя се представя повече от задоволително, но се предполага, че ще бъде дори по-устойчива, надеждна и издръжлива в близкото бъдеще.

Всичко, което споменахме, може да се превърна в част от постигането на по-интелигентни и бързи системи за защита. Дали нещата, за които говорихме, ще се осъществят, предстои да разберем.

Заключение

Наличието на периметрова охрана е нужна стъпка към постигането на сигурност и безопасност за вашия имот. С нея ще получите спокойствие и повече контрол върху достъпа до него.

Всяко място може да се превърне в потенциална мишена за крадци. За да не бъдете постоянно нащрек, а да се радвате на ежедневието си, е възможно да се сдобиете с периметрова охрана на конкурентна цена, която да пази вашия обект. Така ще бъдете уверени, че вие, близките ви, както и вещите ви сте защитени.

Където и да се намирате, е важно да знаете, че имуществото ви ще остане непокътнато. Това може да бъде постигнато много лесно, ако се обърнете към фирма, която има дългогодишен опит в тази сфера.

В случай че желаете да се сдобиете с периметрова охрана още сега, или пък имате допълнителни въпроси по темата, може да се обърнете към нас, БОДУ СОД. Ние ще направим всичко възможно да отговорим на вашите запитвания и да ви подсигурим безопасността, от която имате нужда.