Кога е подходящо да се монтира жична СОТ система?

юни 25, 2024Новини

Сигурността на всеки обект, независимо дали става въпрос за жилище, офис, или друго имущество, е от съществено значение. На територията на нашата страна ежедневно се случват грабежи. Понякога те могат да се превърнат в риск не само за безопасността на имота ви, но и за вашето здраве. За да намалите шанса от подобен инцидент до минимум, е необходимо да вземете мерки, с които да си осигурите защита и спокойствие. Добър начин да постигнете това е чрез инсталиране на жична СОТ система. В тази статия ще разгледаме по-подробно как работи тя и кога е препоръчително да се насочите именно към нея, за да предпазите имуществото си от натрапници.

Какво е жична СОТ система

СОТ, известна още като сигнално-охранителна техника, представлява система, която може да контролира проникванията на външни лица във вашия обект посредством технологии и устройства.

Жичната СОТ система е вид охранителна система, при която контролният панел е свързан към отделните компоненти чрез кабел. Благодарение на него тя може да осигури надеждна връзка между всички части и да намали опасността от поява на смущения или прекъсвания на сигнала.

Елементи на жичната СОТ система

Жичната СОТ система е съставена от множество елементи като основните са: аларма, видеонаблюдение, клавиатура, контрол на достъпа и детектори.

Аларма

Алармата е един от най-важните компоненти на всяка охранителна система. Чрез звуков сигнал тя оповестява за възникнала опасност, която може да бъде не само проникване с взлом, но и пожар например.

Видеонаблюдение

Друг полезен елемент на жичната СОТ система са камерите за видеонаблюдение. Тяхната функция е да записват и предават на живо случващото се в охраняемия обект.

Нерядко камерите са оборудвани с датчици за движение, чиято цел е да индикират при засичане на необичайна активност. В подобни ситуации системата за видеонаблюдение реагира мигновено и изпраща видеоматериал до дежурния център. Професионалистите, които работят там, веднага проверяват сигнала и преценяват дали става дума за реална опасност.

Системите за видеонаблюдение имат и превантивна функция. В случай че поставите камери не само в имота си, но и на неговите външни граници, крадците, които се намират в непосредствена близост до него, ще ги забележат. Това силно вероятно ще ги накара да се откажат от намеренията си и да се насочат към друго място.

За да бъдете спокойни дори и в моментите, в които сте надалеч от вашия обект, можете да се възползвате от предимствата на съвременните технологии и да се сдобиете с мобилното приложение, което ви позволява да наблюдавате собствеността си в реално време. Благодарение на него ще имате повече контрол над случващото се в имуществото ви, без значение къде по света се намирате.

Система за контрол на достъпа

Друга важна част от жичната СОТ система е контролът на достъпа. Той ви позволява да разрешите на определени лица да влизат в имота ви посредством ПИН код, картови четци или биометрични системи. В случай че в имуществото ви опита да проникне човек, който не е упълномощен, системата ще сигнализира веднага.

Клавиатура

Клавиатурата също е част от повечето жични СОТ системи. Тя може да включва и изключва охраната на системата, както и да управлява битовите уреди. Освен това клавиатурите разполагат с паник бутон, който е особено полезен в ситуации, които представляват опасност за сигурността ви.

Димно-оптични детектори

Тези детектори също могат да бъдат част от вашата охранителна система. Те служат за ранно засичане на дим или огън във вашия обект, с което могат да ви предпазят от задушаване и да защитят собствеността ви от изгаряне.

Кога е подходящо да се монтира жична СОТ система

Жичната система е подходяща за инсталиране в много случаи. Сега ще обърнем внимание на някои от тях.

Нови сгради

Ако сте закупили имот в новопостроена сграда, това е идеалният момент да се сдобиете с жична СОТ система. Тя налага полагането на нови кабелни трасета, което би било по-трудно за изпълнение, ако вашето място е обзаведено и готово за експлоатация.

Обект с голяма площ

Жичната СОТ система е особено подходяща за местата, които се разпростират на по-голяма площ. Това се дължи на факта, че отделните компоненти на системата са винаги свързани помежду си чрез кабели. Това изключва риска сигналът между елементите да се загуби, без значение колко далеч се намират едни от други.

Бюджетни ограничения

Жичната СОТ система е чудесен избор за тези от вас, които разполагат с ограничени финансови средства. Ако желаете да си осигурите защита, можете да се сдобиете с компоненти от различни производители по ваш избор, които да съобразите с бюджета си. От отделните елементи ние, от БОДУ СОД, ще изградим СОТ система, създадена изцяло според вашите възможности, изисквания и нужди.

Жична СОТ система, предлагана от БОДУ СОД

Както стана ясно, жичната СОТ система е добър начин да си осигурите високо ниво на безопасност. Може би някои от вас смятат, че е възможно защитата да бъде постигната с покупка на здрава врата например. Тя обаче не би спряла никой крадец да опита да проникне в имота ви, тъй като натрапниците са подготвени и могат да се справят с дори най-солидната врата. За да намалите риска от проникване с взлом във вашата собственост, е препоръчително да се сдобиете с надеждна СОТ система, която да държи недоброжелателите надалеч от имуществото ви.

Жичните СОТ системи, които ние, от БОДУ СОД, предлагаме, са едни от най-качествените, които можете да откриете в търговската мрежа. С тяхна помощ ще бъдете спокойни, че сигурността на обекта ви е гарантирана, тъй като той е под протекцията на професионалистите, работещи в екипа ни. При възникнала опасност нашите охранители ще реагират веднага и няма да оставят време на обирджията да извърши престъпление на територията на вашия имот.

Заключение

Никой не желае личното му пространство да бъде нарушено от натрапници. За да не се случва това, е препоръчително да предприемете мерки, а не да разчитате на късмета си.

За нас, от БОДУ СОД, сигурността на клиентите ни е основен приоритет. Ние имаме над 24-годишен опит в сферата на охраняването и можем да ви предоставим безопасност на високо ниво.

Ако имате интерес към услугите ни, не се колебайте да се свържете с нас. Ние ще ви осигурим защитата, от която се нуждаете!