Как работи СОТ и как защитава нашия дом от кражби и взлом

юни 4, 2024Новини

В днешни дни опасностите, свързани със сигурността на вашия имот, са много. На територията на България обирджии проникват с взлом в домове и присвояват чужди вещи ежедневно. За да предпазите жилището си от подобни набези, е важно да предприемете мерки, с които да защитите максимално имуществото си.

Добър начин да направите това е чрез инсталиране на СОТ система. В тази статия предстои да разгледаме по-подробно какво представлява тя, как работи и как може да защити имота ви.

Какво е СОТ система

СОТ, позната още като сигнално-охранителна техника, е система, която сигнализира при нерегламентирани проникване в охраняемия обект. Тя може да включва аларма централа, датчици за движение, клавиатура сирена и други.

Ние, от БОДУ СОД, предлагаме два вида СОТ системи, а именно жична и безжична. Тяхната цел е една – да защитят максимално личното ви пространство от кражби и влизане с взлом. В случай че искате да научите повече за същността им, както и за техните предимства и недостатъци, може да прочетете статията ни по темата тук.

Как работи СОТ системата и как защитава дома

СОТ системата действа посредством различни устройства, с които подсигурява входните точки на дома, а именно прозорците и вратата. Тя разполага с контролен панел, който е главният елемент на системата. Чрез него тя може да се включва и изключва, както и да задейства алармата, с която да уведоми както вас, така и охранителната фирма относно опасна ситуация, която застрашава вашата сигурност и тази на имуществото ви.

За да бъде възможно това, СОТ системите разполагат с някои устройства, които са свързани помежду си така, че да осигурят максимални надеждност и безопасност на потребителите. В зависимост от вашите нужди и предпочитания охранителната фирма може да създаде персонализирана система, която да ви предостави необходимите защита и комфорт. В следващите редове ще разгледаме някои от основните елементи, благодарение на които СОТ системата може да предпази вашето жилище.

Алармени охранителни системи

СОТ системите обикновено имат аларма. Нейната цел е да се активира при неоторизиран достъп или друга опасност, като например пожар. Освен чрез звуков сигнал тя може да работи посредством датчици за движение, МУК, шокови датчици, както и бариери.

Видеонаблюдение

Друго, с което СОТ системите разполагат, са камерите за видеонаблюдение, които имат възможността да записват и предават на живо. Те често са снабдени и с датчици за движение, които реагират при засичане на необичайна активност. Ако това се случи, системата за наблюдение изпраща кратък видеоматериал до дежурния център, което позволява на хората там да преценят дали става въпрос за реална опасност, или за фалшива тревога.

Ако пък се намирате далеч от дома си, но желаете да следите какво се случва в жилището ви, това е възможно. Модерните технологии ви позволяват да наблюдавате в реално време имуществото си чрез мобилно приложение. То осигурява денонощен контрол над имота ви, без значение в коя точка на света се намирате.

Камерите за видеонаблюдение имат и превантивна функция. Ако поставите такива на външната фасада на своето жилище, недобронамерените лица, които се навъртат наоколо, ще ги забележат. Това може да ги накара да се откажат да проникнат във вашия дом и да се насочат към друг, неохраняем такъв.

Система за контрол на достъпа

Добрата СОТ система ви дава възможност да разполагате и с контрол на достъпа. Чрез него можете да позволите на конкретни лица да влизат в имота ви посредством различни методи за идентифициране, като например ПИН код, картови четци или биометрични системи. Ако човекът, който се намира на територията на вашето жилище, не е упълномощен да бъде в дома ви, СОТ системата ще реагира и ще сигнализира.

Интеграция на охранителни системи

Интеграцията на охранителни системи представлява комбинирането на отделните елементи, които споменахме в точките по-горе. Ако алармената система работи заедно с видеонаблюдение и система за контрол на достъпа, ще бъде осигурена по-голяма безопасност за вас и обекта ви.

СОТ система, предлагана от БОДУ СОД

СОТ системата е добра опция за постигане на сигурност във вашето жилище. Някои хора считат, че покупката на стабилна врата или на здрава дограма е напълно достатъчна, за да си осигурят безопасност. Крадците обаче са добре подготвени и знаят как да се справят с тях бързо и безпроблемно. За да не се превърнете в поредната им жертва, е необходимо да направите крачка към постигане на по-високо ниво на защита, а именно инсталиране на добра и надеждна СОТ система.

Охранителните системи, които ние, от БОДУ СОД, предлагаме, са сред най-качествените, които можете да откриете в търговската мрежа. Благодарение на тях ще можете да бъдете по-спокойни за имота си, тъй като при опасност нашият екип от професионалисти ще реагира мигновено и ще попречи на натрапника да извърши престъпление.

Заключение

Вашият дом е мястото, което сте изградили с много желание и любов. Той обаче може да се превърне в мишена на недобронамерени хора, които могат да нарушат сигурността в личното ви пространство. За да бъдете спокойни, че вие, близките ви и вещите ви сте в безопасност, е важно да се насочите към охранителна фирма, която да може да ви осигури защитата, от която се нуждаете.

За нас, от БОДУ СОД, сигурността на нашите клиенти е най-важното. Ние имаме над 20 години опит в сферата на охраняването, а хората, които работят в екипа ни, са добре обучени и напълно подготвени за всякакви ситуации.

Ако имате интерес към нашите услуги, не се колебайте и се свържете с нас. Ние ще направим всичко възможно, за да ви предложим най-доброто!