Какви устройства включва безжичната СОТ система и как се свързва и управлява

юни 26, 2024Новини

Защитата на имуществото е тема, която вероятно вълнува повечето от вас. Безжичните СОТ системи, които стават все по-популярни, са добър начин за постигане на безопасност. Те представляват иновативно и ефективно решение, с което обаче много хора не са добре запознати.

Тази липса на информираност често поражда абсолютно неоснователни съмнения относно тяхната надеждност. За да дадем повече яснота по въпроса, в тази статия ще поговорим по-подробно за това какви устройства включва безжичната СОТ система, както и как се свързва и управлява.

Какво представлява безжичната СОТ система

СОТ системата, позната на някои като сигнално-охранителна техника, е система, която използва различни устройства и технологии, за да контролира достъпа до вашия обект. Безжичната СОТ система е разновидност на сигнално-охранителната техника, за чието инсталиране не се използват кабели. Тя е подходящ избор за тези от вас, които са извършили ремонт в имота си и не могат да полагат нови кабелни трасета.

Устройства в безжичната СОТ система

Безжичната СОТ система е съставена от различни компоненти. Сега ще разгледаме основните сред тях.

Контролен панел

Контролният панел е главният елемент на безжичната СОТ система. Той може да включва и изключва охранителната система, както и да предава аларма или кратък видеоматериал към дежурния ни център през GPRS, ETHERNET или Wi-Fi.

Аларма

Алармата е един от най-полезните компоненти на всяка безжична СОТ система. В случай на опасност тя реагира веднага и изпраща сигнал до контролния панел, с което позволява на нашия екип да пристигне на място възможно най-скоро и да предприеме необходимите действия, с които да ви осигури максимална безопасност.

Сензори

Безжичните СОТ системи могат да разполагат с различни сензори, като например такива за движение, счупване на прозорец, разбиване на врата, дим, пожар или наводнение. В случай на възникване на ситуация, която представлява опасност за вашата сигурност, те изпращат сигнал до контролния панел, който от своя страна се свързва с дежурния ни център.

Камери за видеонаблюдение

Камерите за видеонаблюдение са сред най-полезните елементи на безжичната СОТ система. Те записват и предават случващото се във вашия имот в реално време, с което осигуряват постоянни защита и надзор над собствеността ви.

Обикновено към камерите се инсталират и видеодатчици. Когато алармената система засече необичайна активност, те предават сигнал към контролния панел и активират видеонаблюдението. Камерите заснемат кратко видео, което достига до специалистите от нашия екип, и от него те преценяват дали съществува реална опасност за вас, или става дума за фалшива тревога.

Безжична клавиатура

Безжичната клавиатура също спада към основните компоненти на безжичните СОТ системи. Тя разполага с вградена звукова сигнализация и криптирана двупосочна комуникация, както и с паник бутон, който моментално уведомява дежурния център за изникнала рискова ситуация.

Свързване на безжичната СОТ система

Свързването на безжичната СОТ система е важен етап от нейното инсталиране, за който ние, от БОДУ СОД, изцяло ще се погрижим. В случай че желаете да разполагате с такава система, ще монтираме контролния панел и ще добавим компонентите, които искате да бъдат част от нея. Когато приключим с това, ще свържем отделните елементи на системата към една и съща мрежа и ще извършим конфигуриране на устройствата, след което ще направим проверка и тест, за да сме уверени, че тя работи правилно.

Управление на безжичната СОТ система

Съвремието предоставя множество удобства. Едно от тях е възможността да управлявате безжичната си СОТ система през телефона. Ние, от БОДУ СОД, ви предлагаме мобилно приложение, което ви позволява в реално време да следите случващото се във вашия обект, без значение в коя точка на света се намирате. Това ще ви даде по-голямо спокойствие, че имуществото ви е в безопасност.

Бъдещето на безжичната СОТ система

Технологиите търпят непрекъснато развитие. Това важи с пълна сила и за безжичните СОТ системи.

Очаква се в бъдеще те да стават все по-надеждни и ефективни. Възможно е съвсем скоро да бъдат създадени по-интелигентни сензори и датчици, които по-лесно и бързо да засичат заплахи от всякакво естество. Това вероятно значително ще намали броя на извършените престъпления, с което ще бъде постигната по-голяма сигурност за здравето и имуществото ви.

Безжична СОТ система, предлагана от БОДУ СОД

За да се радвате на спокойствие, не е достатъчно да притежавате качествена врата или здрава дограма. Да, възможно е те да ви бъдат полезни в това да предпазите имота си, но няма да могат да осигурят максималната безопасност, към която се целите, тъй като повечето крадци са способни да се справят с тях за секунди.

Ако искате да се наслаждавате на сигурност, е препоръчително да се сдобиете с безжична СОТ система, която да държи натрапниците настрана. Безжичните системи, които ние, от БОДУ СОД, предлагаме, са едни от най-надеждните в търговската мрежа. Благодарение на тях ще знаете, че сте осигурили на имуществото си най-високото ниво на защита.

Заключение

Предприемането на мерки за постигане на сигурност в дома или офиса е важна стъпка, която всеки трябва да направи. За да не се превърнете в жертва на обирджии, е желателно да си закупите качествена СОТ система, която да не позволява на недобронамерени лица да навлизат неканени във вашето лично пространство.

За нас, от БОДУ СОД, безопасността на клиентите ни винаги е на първо място. Ако искате да защитите имуществото си, се доверете на нас – ние имаме над 24-годишен опит в сферата на охраняването, а специалистите, които работят в нашия екип, са подготвени за всякакви ситуации.

В случай че имате интерес към услугите ни, не се колебайте да се свържете с нас. Ние ще ви осигурим спокойствието, от което имате нужда!