Достатъчна ли е алармата за предпазване от взлом

апр. 24, 2024Новини

Всеки ден в България се случват множество обири. Често хората подценяват този проблем, тъй като смятат, че е невъзможно именно техният имот да бъде ограбен. Истината е обаче, че съществува опасност за всеки дом и офис. За да не се сблъскате с такъв проблем, е важно да предприемете мерки навреме, с които да ограничите достъпа на натрапници до имуществото ви.

Вероятно сте чували поне веднъж за алармените системи, които набират все повече популярност. Твърди се, че с тяхна помощ сигурността на жилището или работното място е гарантирана, което от своя страна осигурява спокойствие. В следващите редове ще разгледаме дали е достатъчна алармата за предпазване от влизане с взлом и ще поговорим повече за видовете алармени системи и техните функции.

Какво представлява алармената система

Сигурността на дома и офиса е от значение по всяко време на денонощието. Тя може да се постигне по различни начини, един от които е чрез качествена алармена система. Тя ви позволява да се радвате на ежедневието си, без да се притеснявате, че имуществото ви е изложено на риск.

Алармената система използва звуков сигнал, който се активира при засечена нередност, като същевременно подава и сигнал към охранителната фирма и собственика на дадения обект. Силният звуков сигнал помага и за привличане на вниманието на хората, които се намират в близост до обекта.

Видове алармени системи

Алармените системи, които предлагаме от БОДУ СОД, биват безжични и жични.

Безжична алармена система

Безжичните алармени системи стават все по-търсени. Една от основните причини за това е, че са особено лесни за инсталиране. Освен това те могат да бъдат надграждани с допълнителни датчици и устройва, което увеличава нивото на защита на имота ви. Дори и да изникне проблем с тях, той може да бъде решен бързо, тъй като липсата на кабели спомага за бързото му локализиране, без да налага къртене или ремонт.

Жична алармена система

Жичната алармена система е позната от години насам с високото си качество. С нейна помощ можете да бъдете сигурни, че обектът ви ще остане непокътнат.

Обикновено жичните системи се считат за по-надеждни, защото, за разлика от безжичните такива, те се захранват от електрическата мрежа, а не от батерии. По този начин можете да бъдете уверени, че имуществото ви е под постоянна защита.

Хибридни алармени системи

Хибридните алармени системи са комбинация между най-добрите характеристики на добре познатите жични системи и модерните безжични такива. Те могат да се адаптират към различни охранителни нужди, което ги превръща в чудесно решение за места, на които вече има инсталирана жична система, която обаче трябва да бъде надградена.

Хибридните системи могат да се монтират в различни конфигурации и да включват датчици за движение, магнитни контакти, видеонаблюдение или други сензори. Това ще бъде от полза за постига на по-високо ниво на сигурност. Като тяхно голямо предимство можем да посочим, че предлагат възможност за дистанционно управление и мониторинг чрез мобилно приложение. По този начин контролът над охранителната система е улеснен, без значение от местоположението на потребителя.

Допълнения към алармената система

Алармата за дома или офиса може да бъде надградена с някои допълнения. В следващите точки предстои да говорим именно за тях.

Видеонаблюдение

Доста често хората, които се сдобиват с алармена система, добавят към нея и видеонаблюдение. Това е така, тъй като камерите позволяват да имате денонощен визуален контрол над имота си. По този начин си осигурявате спокойствие, че при евентуален опит за влизане с взлом ще бъде много по-лесно престъпникът да бъде открит.

Голям плюс на видеонаблюдението е, че с негова помощ шансът крадците да се насочат именно към вашия обект е минимален. Обирджиите обикновено внимателно оглеждат местата, към които са се насочили, за възможни опасности. Когато видят камери, е много по-вероятно да си тръгнат, отколкото да опитат да разбият дома или офиса ви.

Аналитични функции на камерите

За да бъдете още по-уверени, че имуществото ви е в безопасност, може да наблюдавате какво се случва с него чрез мобилно приложение. Независимо къде се намирате, винаги ще имате директен достъп до камерите и ще можете в реално време да проверите дали всичко е наред.

Система за контрол на достъп

Охранителните системи могат да ограничават достъпа до офиса на външни лица през работно време, дори и когато са спрени. Те контролират и влизането на служители в определени помещения, до които достъпът е позволен само на конкретни лица.

Осветление

Осветлението е особено важно за всеки обект, снабден с видеонаблюдение. Недобронамерените хора обикновено предпочитат да действат на тъмно, а доброто осветление би свело шанса да решат да проникнат в имота ви до минимум.

Осигурява ли достатъчна защита алармената система

Алармената система е един от най-добрите начини да осигурите на обекта си максимална защита. В днешното време има много опции да предпазите имота си, сред които спадат издръжливите врати и дограма. Колкото и качествени да са те обаче, истината е, че престъпниците имат достъп до съвременни средства, с чиято помощ могат да се справят с тях в рамките на секунди, което ще постави вас, близките ви и имуществото ви в опасност.

Алармените системи за дома и офиса, които от БОДУ СОД предлагаме, са сред най-качествените и надеждните в търговската мрежа. С тяхна помощ рискът от влизане с взлом ще бъде намален до минимум. В случай на опит за грабеж нашият екип от обучени професионалисти реагира мигновено, натрапникът е заловен, а обектът ви остава непокътнат.

Заключение

Да се сдобиете с алармена система е от особено значение за безопасността на вашия дом или офис. Тя е най-добрият начин да си осигурите спокойствието, от което се нуждаете.

Няма човек, който да не се притеснява за сигурността на обекта си. Това е пространството, което споделяте с любимите си хора. Именно затова е важно да знаете, че не съществува опасност за вас и имота ви. За да постигнете това, е нужно да се насочите към фирма, която има дългогодишен опит в сферата на охраняването. Ние, от БОДУ СОД, предлагаме висококачествени алармени системи, а обученият ни екип знае как да се справи дори с най-напрегнатите ситуации.

В случай че имате интерес към някоя от предлаганите от нас услуги, не се колебайте да ни потърсите. Ние ще направим всичко възможно, за да отговорим на всички ваши въпроси и да ви предложим най-подходящата алармена система.