07001 55 55

Предимства и недостатъци при безжичните аларми

При безжичните аларми отпада моментът на свързване на контролния панел с различните сензори и сирени чрез кабели. Тези системи са лишени от окабеляване, с изключение на захранващия адаптер към централата. Техен аналог са безжичните GSM аларми, които са много добро решение за домашна охрана. Те не са централно свързани към СОТ, но при нарушение ви известяват на мобилният телефон и ви дават възможност да реагирате веднага. Времето за реагиране е много важен фактор за залавянето на крадците.

 

Предимства

 

Липсата на кабели спестява неудобството от тяхното прекарване през помещенията и нуждата да се прикриват. Много хора не искат видими жици в дома си.

 

Друго предимство е възможността за лесно и бързо добавяне на допълнителни безжични или жични PIR сензори и магнитни датчици.

 

От гледна точка на инсталацията, Wireless алармите са много лесни и удобни за монтаж. Времето за поставяне се съкращава на половина. Друг плюс е възможността сами да ги инсталирате. Ако не сте достатъчно запознати е добре да използвате професионалисти. Цената за монтаж на безжична система винаги ще е по-малка в сравнение с тази на жичните аларми. Безжичните охранителни системи са много по-мобилни и независими, по отношение на преместването на отделните им компоненти.

 

Недостатъци

 

Като всяка друга техника безжичните алармени системи имат недостатъци. Един от тях, е че всички датчици и сензори работят с батерии, въпреки че те издържат дълго време, идва момент, в който трябва да се подменят.

 

Ако имате голям брой сензорни устройства за домашна сигурност е необходимо да сменяте батерите им периодично. Друг потенциален проблем е обхвата на датчиците. В зависимост от площта на охраняемият обект може да има затруднения в изпращането на сигнал до централата. Обхватът може да бъде ограничен до известна степен.

Как работи нашата система

icon_1_82x82_crop_and_resize_to_fit_478b24840a

Инсталация

В зависимост от избрания от Вас пакет, ние инсталираме подходящата СОТ система.
icon_3_82x82_crop_and_resize_to_fit_478b24840a

Настройване

Нашите специалисти настройват и програмират монтираната СОТ система.
icon_6_82x82_crop_and_resize_to_fit_478b24840a

Реакция

При получаване на алармен сигнал нашите Дежурни Екипи реагират незабавно.
icon_4_82x82_crop_and_resize_to_fit_478b24840a

Мониторинг

Постоянно следене на сигналите подавани от Вашата СОТ система до Дежурния Център.
icon_5_82x82_crop_and_resize_to_fit_478b24840a

Тестване

Извършва се проверка на връзката между СОТ системата и нашата Централа.
icon_2_82x82_crop_and_resize_to_fit_478b24840a

Обучение

Нашите специалисти провеждат детайлно обучение за работа със СОТ системата.

Защо да изберете боду сод

  • Екип от
    професионалисти
  • Последно поколение
    техника
  • Множество локации
  • Пълно покритие